Over ons

À Fonds is opgestart in oktober 2015. À Fonds is onderdeel van de jeugddienst van de Vlaamse Gemeenschapscommissie. Het doel van À Fonds is projecten voor en door jongeren ondersteunen. Wij zijn ervan overtuigd dat er veel jongeren in Brussel met prachtige ideeën rondlopen. Deze jongeren willen we ondersteunen in het realiseren van hun projecten. 

Enkele cijfers

À Fonds heeft tussen oktober 2015 en eind december 2020 73 projecten mogen boosten. Stuk voor stuk fantastische projecten.

  • Sport: zaalvoetbalploeg, pannavoetbal reeks, dans circles, skatecafé ...
  • Sociaal: netwerk vrijwilligers samenbrengen, evenement rond LGTBQI+, jeugdwerking, kookvélo ...
  • Educatief: pop-up bibliotheek ...
  • Artistiek: foto expo, theatervoorstellingen ...

Wil je graag meer te weten komen over de huidige cijfers? Neem dan contact op met de medewerker van À Fonds.

Jury À Fonds

De jury is samengesteld uit verschillende mensen met verschillende expertises. Zo hebben we jury leden uit verschillende organisaties die kunnen advies geven op alle diverse projecten. Stuk voor stuk mensen die jongeren mee een boost willen geven om hun project te realiseren.

Maak kennis met de Jury van À Fonds.

Humans of À Fonds

We vertellen op deze site al veel over wat wij doen als À Fonds. Hoe wij jongeren ondersteunen in het realiseren van hun project. De projecten die jongeren al hebben gerealiseerd met de steun van À Fonds...

MAAR we hebben nog te weinig verteld over die jongere. Dus willen we via Humans of À Fonds de jongeren achter het project even belichten. We stellen hen enkele vragen om hen beter te leren kennen. Misschien zitten er wel jongeren bij die jij kent.

Maak kennis met de Humans of À Fonds