Over ons

À Fonds is een subsidielijn binnen de VGC-jeugddienst die projecten voor en door jongeren (van 12 t.e.m. 26 jaar) ondersteunt. De oproep is doorlopend en per project kan een subsidie van maximum 3.000 EUR toegekend worden.

Met À Fonds ondersteunt de Vlaamse Gemeenschapscommissie jongeren niet alleen met subsidies maar denkt ze ook mee na over het project en geeft ze ideeën. Via het brede VGC-netwerk wordt de jongere met de juiste partner(s)​ verbonden. Daarnaast ondersteunt À Fonds ook logistiek via de VGC Uitleendienst.

De medewerker van À Fonds geeft feedback over het project en helpt het aanvraagdossier mee op punt te stellen. Vervolgens wordt het dossier naar een multidisciplinaire jury gestuurd. De jury, die actief in de Brusselse jeugd- en cultuursector, geeft haar advies over het project. Eens het project goedgekeurd is, staat de medewerker van À Fonds klaar voor verdere ondersteuning waar nodig is.

Jury À Fonds

De jury is samengesteld uit verschillende mensen met verschillende expertises. Zo hebben we jury leden uit verschillende organisaties die kunnen advies geven op alle diverse projecten. Stuk voor stuk mensen die jongeren mee een boost willen geven om hun project te realiseren.

Maak kennis met de Jury van À Fonds.