© Frank Vessia on Unsplash

Inspiratie

Op deze pagina verzamelen we verschillende inspirerende teksten, video's ... en bieden we verschillende tools aan om je project op te boosten. Heb je zelf nog inspirerende video's of zaken die volgens jou een meerwaarde kunnen zijn voor andere jongeren die een project willen ondernemen? Stuur ze dan zeker door naar afonds@vgc.be.

Comfort-Stretch-Stress

Er zijn in ons leven 3 zones. Elke zone is dynamisch en kan doorheen je leven verschuiven.

  • Comfort zone: dit zijn alle zaken waar we totaal geen probleem mee hebben om te doen. Zaken die je frequent doet en waarbij je geen weerstand hebt om de taak te volbrengen. (bv praten met vrienden)
  • Stretch zone: dit is de zone waar onze groeikansen liggen. Zaken waarbij we enige uitdaging voelen en waarbij een beetje weerstand is om de taak te volbrengen. (bv. praten met iemand dat je niet kent)
  • Stress zone: dit is de zone waar je toe klapt. Zaken waar je absoluut nog niet klaar voor bent en die voor enorm veel weerstand zorgen.

Het doel is om de Stretch zone op te zoeken om zo als persoon te kunnen groeien.

Yes Theory - inspired by Pieter

Yes Theory is een YouTube kanaal waar ze werken rond de boodschap "Seek discomfort". Dit doen ze vanuit de overtuiging dat op de momenten dat de momenten die in de eerste plaats ongemakkelijk aanvoelen ook wel de grootste lessen kunnen dragen.

"We believe that life's greatest moments and deepest connections exist outside your comfort zone."

Wat doe jij vandaag om je doelen te bereiken? Wat zijn zaken die jouw tegenhouden/ ongemakkelijk doen voelen? Hoe ga jij om met deze momenten?

https://www.youtube.com/c/YesTheory