Financiën

Begroting opstellen

Voor sommigen onder jullie zal het de eerste keer zijn dat je een begroting opstelt en op zoek gaat naar financiële ondersteuning. Geen zorgen, À Fonds wilt je hier graag bij helpen. Eerst en vooral vind je hier een basis excel bestand dat je kan gebruiken om een begroting uit te werken.

Probeer je begroting zo concreet mogelijk te maken. Je kan op verschillende sites de exacte prijs vinden van bepaalde kosten. Maak het jezelf gemakkelijk door je project op te delen in kleinere delen. Noteer per deel wat je nodig hebt om dit onderdeel te realiseren en hoe je deze benodigdheden bemachtigd.

Bijvoorbeeld:

  • Project --> Communicatie --> affiche --> hoeveel affiches
  • Project --> event --> muziek installatie --> Boxen, microfoon ...

Growfunding

Growfunding is een civic crowdfunding platform. Dit betekent dat individuen via Growfunding jouw project mee kunnen financieren. Growfunding ondersteunt je in het realiseren van je campagne. Het voordeel hierbij is dat je het gigantische netwerk van Growfunding er gratis en voor niets bij krijgt. Wat een geweldige boost kan zijn voor je project.

À Fonds heeft een "matchingfund" met Growfunding. Dit betekent dat projecten die bij À Fonds binnenkomen, en meer nodig hebben dan de 3.000 EUR die wij kunnen aanbieden, via Growfunding een campagne kunnen lanceren. Net als projecten die bij Growfunding binnenkomen en in aanmerking komen voor À Fonds naar ons worden doorverwezen.

Meer info over Growfunding

Growfunding team

Subsidielijnen

Subsidielijnen

Via onderstaande links vind je verschillende andere subsidielijnen waarvoor jouw project mogelijk in aanmerking kan komen.

  • www.vgc.be (op de site van de Vlaamse Gemeenschapscommissie vind je verschillende mogelijke vormen van subsidies)
  • www.amateurkunsten.be (het Forum voor Amateurkunsten heeft een online subsidiewijzer waar je verschillende subsidiekanalen op het spoor kan komen)
  • www.vlaanderen.be/cjm/nl (op Vlaams niveau zijn er verschillende projectsubsidies te verkrijgen)
  • www.kbs-frb.be (De Koning Boudewijnstichting steunt projecten en burgers die zich engageren voor een betere samenleving)
  • www.gostrange.be (financieringsmogelijkheden voor internationale projecten, uitwisseling ...)
© Markus Spiske on Unsplash